MC CRUISINGSverige (SE on a motorcycle)

Teamhoj 2019

Teamhoj 2019

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Varje år en helg i maj så samlas vi hoj-älskare, ett utspritt gäng runtom i södra och mellersta Sverige för att “rosta” av inför säsongen, kanske inte så mycket “avrostning” för alla egentligen då många börjar köra bra mycket tidigare. Arrangörskapet går till boende i olika landskap för att få variation. Under 2018 var vi och härjade i Bergslagen och nu 2019 var turen kommen till Skåne. Vi samlades på fredag eftermiddag den 24 maj och hade som utgångsbas för helgen utmärkta Hanksville Farm i Torrlösa, Svalöv

Körningen går nästan uteslutande på smala fint asfalterade vägar då vi startar från Torrlösa och tar en bredare väg via Eslöv och sedan till Kungshult där vi tar av för att komma på mindre och kurvigare vägar. Vi kör via Hurva, Löberöd

Vi kör på härligt kurviga vägar via Hurva, Löberöd, Kungabacken, Lönhult och gör ett stopp i Brösarp där fler ansluter.
Brösarp
Dags för avfärd från Brösarp.

Vi tar ett stopp för lunch i Kivik hos Kiviks rökeri och sitter ute i det sköna solskenet men vi behövde sitta i lä för vinden var kall.

Kiviks rökeri uteservering, det blåste kallt så här satt nästan ingen…
Vi föredrog att sitta i lä…

Vi följer sedan kusten söderut via Baskemölla, Simrishamn, Mälarhusen, Nybrostrand och genom Ystad och stannar till i Löderup / Kåseberga och kollar in hamnen.

Simrishamn
Löderup / Kåseberga
Löderup / Kåseberga

Fortsätter längs kusten och kommer till Hörte Hamn och där ligger ett mysig liten restaurang som heter Hörte Brygga och drivs av ett par systrar. Väl värd att besöka om du har vägarna förbi.

Hörte hamn
Hörte hamn med restaurangen Hörte Brygga till vänster i bild.
Några orkade ta sig upp till Ale Stenar.

Efter detta fikastopp hamnade vi i Smygehuk och då måste man ju ta en del “måste” foton…

Gruppfoto
Mr “Teamhoj” ser nöjd ut, Micke Ceder som är den “drivande” i gruppen

Från Smygehuk tar vi oss till Svaneholms slott för att ta en titt.

Efter Svaneholm så blir det “back to basecamp”, vid återkomsten bestämmer jag mig för att ta en extra sväng till Västra Strö eftersom det var där min Farfars Farfars Far Ola Nilsson (född 1799 död 1885) och verkade som sockensmed och bodde i ett av husen som tillhörde baron Trolle på Trollenäs Slott.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *