MC CRUISINGSverige (SE on a motorcycle)

Skog, landsväg, asfalt och grus

Skog, landsväg, asfalt och grus

Loading

En 20-mila tur i sadeln

Vädret var fint och klart, solen skiner och temperaturen ligger på 15 grader. Då är det svårt att motstå att grensla järnhästen och ge sig ut på lite äventyr så jag bestämde mig för att hälsa på syrran i Stenungsund. Det blev absolut inte den rakaste och snabbaste vägen men desto roligare då jag bitvis hamnade på vägar där jag aldrig kört förut, speciellt inte den skogsväg jag hamnade på.

Startade i Hällingsjö och körde genom Härskogen till Lerum och sedan via Gråbo till Bergum där vägen började bli spännande. Vägen övergick till grus och det visade sig till slut att jag körde via Vättlefjälls natur-reservat i vackra omgivningar och hamnade till slut i Nödinge. Följde Göta Älv medströms ned till Kungälvsbron och körde över till Kungälv, rundade Fars Hatt och körde på smala trånga gator i gamla Kungälv och fortsatte uppströms läng Göta älv. Tog in höger mot Svartedalen och sedan Hoffrekullen, lite nostalgi eftersom detta var en av de rotundor som man dansade på i ungdomen. Vägen gick vidare till Spekeröd, en annan av de platser med känd rotunda för dans när det begav sig... Sedan landsvägen mot Kode fram till avfarten mot Stenungsund.

Hemvägen gick via Stora Höga-Jörlanda-Solberga-Lycke och vidare ner till Kornhalls färja för att sedan köra via Säve och ta av vänster vid Bärby och när man kommer till Albatross golfbana återigen till vänster mot Bönered, fin liten asfalterad och kurvig väg. Avslutningsvis över Angeredsbron och sedan via Partille, Landvetter, Härryda och hemåt. En riktigt fin och härlig dag.

17

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *