MC CRUISINGPolen (PL on a motorcycle)Tyskland (DE on a motorcycle)

Stralsund➜Swinoujscie

Stralsund➜Swinoujscie

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

24 augusti

Idag tänkte vi oss en liten rundtur med start i Stralsund och dra till Polen och Swinoujscie. Vädret var återigen perfekt och solen strålade från en blå himmel, nästan så det var lite för varmt men det skall man ju inte klaga på. Finfina vägar och vi körde via Usedom till Swinoujscie, dock så var vägen på Usedom ganska tråkig och alltför rak... och plötsligt var vi i Polen utan att ens märka att man passerade någon form av gräns!

Resans väg

Väl inne i stan så letade vi oss ner till hamnen ...

Swinousjie hamn

Vi letade oss fram till något lämpligt fika ställe och hittade en av gästhamnarna som såg riktigt trevlig ut så här parkerade vi och tog en kaffe med glass.

Fina hojar
Mysigt fikaställe
Peo tog en dricka med glass och jag tog kaffe
Swinoujscie gästhamn med fikaställe

Vi "snurrade" vidare i stan bl.a. p.g.a vägarbete som åtminstone förvirrade mig och letade oss till slut fram till den polska rivieran vilken var fantastiskt fin och som kryllade av folk i det strålande fina vädret och värmen.

Parkering nere vid rivieran
Badfolket
och den polska rivierans guldgossar 🙂
Rivieran...

Eftersom det var otroligt varmt så köptes det mera dricka och vi slog oss ned i ett par goa stolar och spanade på folket...

och vad spanar han in?

Efter en längre stunds vila så körde vi vidare och gjorde ytterligare ett fikastopp, denna gång i Heringsdorf så vi parkerade där och gick en bit...

och där pågick det någon form av hälsomässa och det fanns en och annan food-truck så vi köpte oss varsin lunch och en kall bira.

När vi var mätta, utvilade och belåtna körde vi vidare för att till slut hamna i Greifswald för att återigen ta något att dricka i värmen och satte oss vid vattnet och njöt.

Det var mycket liv och rörelse här, en riktig oas för folket som bor här (och oss).

Vi passade på och spanade på lite Hanse-båtar också eftersom Hanse-varvet ligger här och såg en passande båt i rätt storlek 🙂

Efter detta var vi nöjda med dagens rundtur och återvände till hotellet för middag (som ingick en av dagarna i vår bokning). Middagen i sig var inte så dum och vi kunde krypa ner i bingen mycket nöjda med dagen.

Totalt 252 km

Fortsättning följer här...

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *