MC CRUISINGTyskland (DE on a motorcycle)

Rostock➜Stralsund

Rostock➜Stralsund

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

23 augusti

Efter gårdagkvällens stövelpilsner och annat så lyckas vi kravla oss upp och iväg på hojarna i ett strålande fint väder för att så småningom landa i Stralsund.

Översikt resväg

Det är ju ganska sällan en biker kör rakaste vägen mellan start och mål, det gjorde inte vi heller 🙂 Vi valde att hålla oss så nära kusten det bara gick och det visade sig vara ett riktigt bra val. Peo var törstig och när vi kom till Althagen så svängde vi ner mot hamnen, en väg som bestod av rejäla kullerstenar. En liten mysig pittoresk hamn med en krog där man kunde äta OCH dricka en kall bira och bara njuta av utsikten.

Så här glad och nöjd blev Peo inför den stundande kalla biran....

Efter att den kalla sköna biran hade runnit ner så fortsatte vi längs kusten via Prerow och vek sedan neråt mot Stralsund via Barth och sedan Prohn innan vi landade på vårt hotell.

Ett riktigt äkta biker garage 🙂

Hotellet har en avdelad area enbart tillägnad motorcyklister och här parkerar man och kan meka med hojen vid behov. Man har även garage-party här den först lördagen varje månad november - april med live music och DJ.

Men innan vi checkade in så inmundigades den traditionella stövelpilsnern på en krog vid torget kvarteret bredvid. Efter incheckning och lite vila så var det dags för en stadspromenad ned till hamnen, cirka 700 meter för att hitta lämplig krog för att inta middag.

På väg i hamnen...

Till slut slog vi oss ner hos Stralsunder Jung som ligger på Am Querkanal 5 och kan rekommenderas för den som gillar fisk. En helt fantastisk måltid.. som följdes av en GT på en annan bar med fin utsikt och mycket folk innan vi vandrade hemåt igen. Men vi hann med ännu en sängfösare på torget vid hotellet innan vi slängde oss i bingen inför nästa dags strapatser.

Totalt 126 km.

Fortsättning följer här...

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *