Platser och städer värda ett besökRosengrens hörna i Spanien

Santuari di Santa Maria Magdalena i Novelda

Santuari di Santa Maria Magdalena i Novelda

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Santuari di Santa Maria Magdalena

Santuari di Santa Maria Magdalena kan man säga är en mini Sagrada Familia och är kanske en dold pärla i Alicante-provinsen även om man på håll ser den när man passerar förbi Novelda på motorvägen. Belägen uppe på en kulle 360 meter över havet ligger den och när du är här uppe så ger det dig en fin utsikt över det omkringliggande området.

Är du i området så är det väl värt ett besök uppe på denna kulle. Bggnaden började att byggas 1918 och skett i etapper (precis som Sagrada Familia, men inte över ett så långt tidspann...)

Han som designade detta bygge tillägnade till stadens skyddshelgon, Maria Magdalena,designern heter Jose Sala Sala och är född i Novelda. Kyrkans utformning på insidan skall likna den kanna som Maria Magdalena använde när hon smorde Jesu fötter och orgeln här inne är delvis gjord av marmor.

Tyvärr tog vi inte några foton inne i kyrkan men det finns många på internet om du vill se om det är värt att åka dit, det tyckte vi när vi ändå hade andra ärenden i området då vi besökte en mycket trevlig och bra vingård.

Har du egen picknick-korg med dig så finns det bord där du kan sitta och äta och samtidigt njuta av utsikten. Har du inte fika med dig så ligger det en restaurang bredvid men det finns också intressanta matställen i närheten, bland annat Restaurante La Villa som tyvärr inte var öppet när vi var där men det är den nu. Men skall du också till en vingård i området så kan man ju äta där! Vi kan rekommendera vingården Casa Sicilia som du kan läsa om här!

15

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *