Restauranger och vingårdarRosengrens hörna i Spanien

Bodega Casa Sicilia i Novelda

Bodega Casa Sicilia i Novelda

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Casa Sicilia

Casa Sicilia är en ganska stor gård och har även en stor restaurang samt arrangerar en mängd evenemang så här händer det alltid någonting. Det här var nu andra gången som vi besöker gården som ligger strax utanför staden Villena. Förra gången vi var här var en chansning då vi inte hade bokat någon vinprovning men däremot intog vi en middag med tre olika viner till som inte var så dumma.

Men denna gång hade vi som sagt bokat in oss för en vinprovning och blev väl omhändertagna av vår guide som berättade om vingårdens historia och dess familj. Det som var extra kul var att vi fick komma in i familjens egna gamla rum som de använt en gång i tiden och här kunde man känna historiens vingslag medan guiden berättade. Själva vinprovningen gjordes i en del av själva restaurangen.

Casa Sicilia, vinprovning med vår guide till vänster.

Till provningen fick vi lite olika tilltugg och köket överraskade med att bjuda oss på varsin STOR friterad räka som verkligen var helt delikat. Samtidigt som vi hade vår vinprovning gick några nervösa herrar fram och tillbaka i restaurangen och på utsidan, att de var nervösa berodde på att det pågick en tävling för sommelierer och det var dessa som vankade av och an. Vi blev inbjudna till att närvara och fick se hur det hela går till...

Sommelier-tävling på Casa Sicilia

Kan tänka mig att de var nervösa, stå där framför en jury och bland annat göra blindprovning i svarta glas så att man inte kunde se färgen på innehållet, bland annat var det en konjakstest där sommelieren skulle tala om vilken sorts konjak det var och vilken årgång.

Casa Sicilia har även en vinkällare där sällskap kan hyra in sig för privata provningar, man har även en butik där man kan förse sig med de viner som man uppskattade under vinprovningen.

Casa Sicilia´s officiella hemsida finner du här.

Nedan är en film från förra gången då vi var här.

Jag är övertygad om att ni kommer att få en bra upplevelse om ni besöker denna vingård.

När man är i detta området skall man inte missa att passa på och besöka Santuari de Santa Maria Magdalena, om den platsen kan du läsa här.

Har du besökt en vingård du gillade och som du vill tipsa om?

Berätta för oss här lite längre ned på denna sidan, vi tar tacksamt emot tips eftersom det ger oss själva en ytterligare chans att besöka fler vingårdar då vi ständigt letar efter gårdar att besöka!

51

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *