Restauranger och vingårdarRosengrens hörna i Spanien

Bodegas Francisco Gómez i Villena

Bodegas Francisco Gómez i Villena

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Bodegas Francisco Gómez i Villena

“Viner och oljor födda i en unik medelhavsmiljö” säger deras officiella hemsida och det är en riktigt trevlig gård med en häftig källare som jag inte sett tidigare på andra vingårdar. Den här bör du besöka...

Francisco Gómez är en vin-entreprenör utan ett anrikt producentnamn för den här vingården startade så sent som 2001 och han har inga anor bakåt som sysslade med vinodling. Det är en stor gård som har lyckats bra med både viner och marknadsföring vilket man får en känsla av för när man kör in på hans ägor mot gården så är inte vägnamn och skyltar enbart på spanska utan även på kinesiska! 

På gårdsplanen framför det stora huset med sina fina stenblock innehåller bland annat kök där man förbereder maten för stora sällskap / evenemang och man kan då sitta ute i en väldigt trevlig miljö. Bredvid huset finns butiken där man kan förse sig med flytande varor som man vill ta med sig hem. Intill butiken finns även ett "kapell" som tidigare har använts för speciella ändamål men om jag fattade det rätt så kan man för tillfället inte använda det för "kyrkliga ändamål" då kyrkan inte godkänt det, men man får gå in och titta.

Guidning i vinkällaren

Vi tar oss in i vineriet och får se de stora jästankarna och lotsas sedan in i själva "källaren" där ekfaten ligger i många och långa rader och på höjden. Här inne finns också mycket dekorativa muralmålningar i de stora källarsalarna. Ett mindre rum är avsedd för "specialare" och guiden berättar och redogör om dessa viner.

Vinkällare för privat lagring

Vi kommer sedan in i källardelen som är avsedd för privatpersoner där de har egna utrymmen där de förvarar och lagrar sina viner som de köpt av Francisco Gómez. Här kan de i goda vänners sällskap slå sig ner och avnjuta de viner som de förvarar här.

Vinkällaren med privata utrymmen hos Bodegas Francisco Gomez i Villena

Här finns även gott om utrymmen för större sällskap och evenemang. Vårt besök avslutas med en vinprovning med massor av vin och gott om tapas, här snålades det inte.

Vinprovning hos bodegas Francisco Gómez

Ett mycket intressant besök då gården var så pass ung och med en källare som vi inte upplevt tidigare med tanke på den del som var till för privat lagring och där man kunde sitta och avnjuta sina viner. 

Har du besökt en vingård du gillade och du vill tipsa oss om?

Berätta för oss här lite längre ned på denna sidan, vi tar tacksamt emot tips eftersom det ger oss själva ytterligare en  chans att besöka fler vingårdar då vi ständigt letar efter gårdar att besöka!

43

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *