Restauranger och vingårdarRosengrens hörna i Spanien

Bodega Las Virtudes i Villena

Bodega Las Virtudes i Villena

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Bodega Las Virtudes

Bodega Las Virtudes är ett kooperativ dit vinodlarna transporterar sina druvor och ligger inte som de flesta vingårdar ute på "landet" utan ligger inne i Villena stad och ser mer ut som en industri från utsidan men väl på insidan blir det som man förväntar sig.

Vinkooperativet Las Virtudes i Villena

Vi möts av en trevlig och bra guide som berättar om kooperativets historia och tar oss med på en guidning i dess inre regioner och pratar om de druvsorter som hanteras här. Vi går genom källarlokalerna där vinerna lagras på ekfat.

Efter rundvisning i kooperativet så fortsätter "utbildningen" med att vi alla samlas i ett rum där vi skall prova några olika viner och här finns exempel på gamla flaskor med olika tinkturer som man använde förr...

Vår guide förklarade på ett alldeles utmärkt sätt vinernas olika karaktärer och vi smakar på vin efter vin. Till detta serveras enklare tilltugg och man snålar inte på vinerna.

Vinprovning hos Las Virtudes i Villena

Det här är första gången vi besöker ett vinkooperativ och det är lite annorlunda då man mest är van vid att åka ut på "landsbygden" till en vingård men vi kan ändå rekommendera ett besök. De har även en butik där samtliga deras viner finns att köpa.

Deras officiella hemsida finner du här.

I Torre De La Horadada där vi bor vet vi att Restaurante Gran China har minst ett av Bodega Las Virtudes viner då vi  haft en helflaska vitt till en av  deras tre-rätters menyer. 

Har du besökt en vingård du gillade och du vill tipsa oss om?

Berätta för oss här lite längre ned på denna sidan, vi tar tacksamt emot tips eftersom det ger oss själva en ytterligare chans att besöka fler vingårdar då vi ständigt letar efter gårdar att besöka!

40

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *