Övrigt och allmäntRosengrens hörna i Spanien

Transportera dig billigt i Costa Blanca

Transportera dig billigt i Costa Blanca

Loading

Denna publicering uppdaterades den 21 september, 2023

BUSS

Brukar du ta bussen när du skall transportera dig inom Costa Blanca-området (Alicante, Santa Pola,Torrevieja, Pilar de la Horadada, Torrevieja-Alicante Airport eller omvänt o.s.v.)?

En normal resa med bussen kostar €1.55 vilket är det normala fullpriset, men vad du skall göra är att köpa ett busskort vilket du kan göra på bussen.

Ett busskort kostar €2.00 och du måste ladda det med €20.00 första gången, alltså en total inköpskostnad på €22.00. När detta är gjort betalar du med kortet, du kan betala för alla som reser med dig på samma kort om du vill, bra eller hur?

Resultatet blir att normalresan som kostar €1.55 nu kostar endast €0.60 per person, du slipper att hantera massa växel och busschauffören uppskattar också att slippa den hanteringen. Kvittot visar också hur mycket du har kvar (Le quedan) av din kontoladdning så du ser om du bör ladda kontot med mer pengar eller ej.

En annan fördel är också att du kan betala med kortet när du reser till/från Alicante flygplats, den resan kostar i fullpris €7.00, med kortet blir kostnaden endast €3.15/person. Ytterligare en fördel är att om du åker från buss-stationen i t.ex Torrevieja behöver du inte stå i kön till biljettkassan som ibland kan vara lång, bara att gå direkt på bussen med ditt kort istället.

BUSSTIDTABELL

Undrar du när bussen går från din närmaste hållplats? Du kanske inte ens vet var hållplatsen ligger?

  1. använd Google Maps och när du ser hållplatsen kan du klicka på bussikonen och då finns busstidtabellen tillgänglig på den vänstra sidan. Du kan behöva "scrolla" nedåt lite för att se busslinjen (typ L1, L2, L2 o.s.v.) klicka på linjen och tabellen visas.

2, det absolut bästa alternativet är att använda sig av appen "Moovit" i sin telefon. Den visar vilka transportmedel som finns i närheten och guidar dig till hållplatsen plus att den ger dig info live om hur många hållplatser det är kvar innan du skall stiga av. Om du vill så kan du även ställa in att den skall signalera när du skall stiga av. Rekommenderas starkt, en grym app som fungerar i cirka 90 länder!

Moovit app

NÄR DET INTE FINNS BUSS ATT TILLGÅ

Många tar en taxi men stundtals och periodvis är det svårt att få tag på en taxi. Men är du ung i kropp och sinne kanske du vågar dig på att köra en e-scooter! Själv har jag (är 70 bast) testat att hyra "HOPP" e-scooter som står lite överallt i vissa områden. Ladda ner deras app till telefonen så kan du både se var det finns en e-scooter och vad start och minutkostnaden är för att använda den. Du kan även se hur batteriladdningen är och hur långt den kan köra på den aktuella batteriladdningen. Man kan även "reservera" den så att ingen annan tar den innan du kommer fram för att använda den.

Efter körningen så avslutar du hyran genom att klicka på "STOP" och du får ett kvitto på totalkostnad plus karta över din körning, etc.

Kom gärna tillbaka och läs fler tips, här finns tips på Restauranger och Utflyktsmål. Om du gillade tipsen som jag skrivit om får du gärna klicka på "gilla" ikonen som är en "tumme upp" här nedanför till vänster.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *