Platser och städer värda ett besökRosengrens hörna i Spanien

Museo Teatro Romano de Cartagena

Museo Teatro Romano de Cartagena

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Museo Teatro Romano de Cartagena

En heldag i Cartagena med besök på Museo Teatro Romano de Cartagena, en gammal amfiteater från romartiden är något man bör besöka om man är intresserad av romarnas storhet. (klicka gärna på länken för att läsa mer eftersom denna teater hittades av en slump av Cartagenarna själva...)

Vi tog en taxi till Cartagena och väl framme i stan ombads chauffören att se till att vi även skulle få en taxi för hemresan senare under dagen.

Cartagena

De gamla romarna kunde ju som bekant erövra Europa och bygga de mest fantastiska anläggningar, detta är en av dessa och väl värt ett besök som man såklart kombinerar med en rundvandring i fina och vackra staden Cartagena som var en del av det romerska riket och redan då en viktig stad. Namnet kommer från dess moderstad Karthago.

Hissen upp till toppen av museet
Den här hissen går upp till en park och ej till Teatro Romano.

Där taxin stannade fanns det en hiss upp till toppen men det är inte där man kommer in till museet utan du kommer endast till en park där Castillo de la Concepción ligger. Så vi beslöt oss för att promenera runt alltihop för att komma till huvudentrén eftersom det var där man kunde lösa biljetter och komma in.

Inne på muséet finns mycket att både läsa och se av alla föremål som man grävt fram, sedan kommer man ut på själva amfiteatern.

Cartagena stad

Själva staden får man inte missa att ströva omkring i för här finns många fina hus och ett myllrande folkliv, speciellt om man går på den stora affärsgatan där det finns ett oerhört stort utbud av restauranger och caféer. Här finns ett utbud som tillfredställer alla smaker.

Kommentera gärna och har du själv ett tips på en utflykt man inte bör missa så blir vi glada och tacksamma eftersom detta ger oss chansen att upptäcka mer av vad som finns i Spanien.

Hoppas du får en trevlig dag i Cartagena!

34

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *