Platser och städer värda ett besökRosengrens hörna i Spanien

Mysiga vitkalkade Altea

Mysiga vitkalkade Altea

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Altea är en mycket vacker och charmig stad som ligger söder om Calpe och norr om Benidorm. Staden har fått bevara sin Spanska charm även om den har ökat i popularitet och fler turister har hittat hit. Altea har en fin hamn som heter Albir Marina. Stränderna lockar till härliga promenader i detta område som även är känt för sina restauranger...

På vår väg till Altea så kör vi genom Benidorm som har utvecklats till något mindre charmigt eftersom staden växt enormt mycket och har mängder av höga hotell och bostadskomplex. Kändes inte direkt välkomnande när vi tog oss igenom staden på vår väg mot Altea.

Väl framme vid Altea bestämde vi oss för att köra upp till toppen för att få utsikten och vandra omkring i de gamla kvarteren. Med hjälp av GPS'n tog vi oss upp men upptäckte att den ledde oss in på enkelriktad trafik som vi kom underfund med då alla bilar stod parkerade i riktning mot oss. Det fanns ingen skylt i början på denna vägen som talade om att den var enkelriktad och vi hade en sagolik tur att vi inte fick möte med tanke på hur trång gatan var.

Väl uppe på toppen lyckas vi hitta en parkering och tar oss en promenad längs gator och torg.

Vi var här en kall blåsig dag och kommer att återvända hit igen för den här gamla stan med sina vitkalkade hus är riktigt charmig. Vi var ju mest längst upp i gamla stan men man skall inte missa att gå runtomkring även i hamnkvarteren.

Kommentera gärna och har du något bra utflyktsmål du vill tipsa om så är vi tacksamma eftersom det ger oss själva chansen till fler upplevelser.

10

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *