Släktforskning

Historien om ett fotografi

Historien om ett fotografi

Loading

Denna publicering uppdaterades den 27 april, 2023

Fotografiet som triggade den här berättelsen är Mildred Linnea Rosén som föddes den 2 augusti 1908 i Boston, MA.

Mildred hade en syster som fick namnet Ruth. Min mor hette ju Ruth Mildred, underligt hur det kan bli…

Så här är vi besläktade

Häromdagen gick en person som heter Ewa Cheron till second hand butiken Myrorna i Västerås och köper en gammal fotoram med en liten flicka på fotot. När hon tog ur fotot såg hon en notering på baksidan “Mor 9 månader i Boston, US5. 2-8 1908 Mildred Linnea Rosén”. Ewa Cheron som också hon släktforskar hittade mitt släktträd på ancestry.se där Mildred finns med och tog därför kontakt med mig och på detta sätt kom fotot till mig.

Utan internet hade jag knappast fått detta foto!

Detta är historien om min farfars farfars farfars barnbarns barnbarn Mildred. Hennes föräldrar samt alla deras syskon emigrerade samtliga till USA under andra halvan av 1800-talet även deras föräldrar emigrerade till USA och reste fram och tillbaka flera gånger, därav anledningen till att några av föräldrasyskonen är födda i Sverige och inte i USA. I stort sett alla bosatte sig i Boston så där har vi ett kluster av släktingar.

Mildreds far heter Sven Alfred Carlson Israelsson och var född 1 oktober 1880 i Vislanda, Kronoberg. Sven Alfred utvandrar till USA via Liverpool och reser därifrån med S.S. Ultonia tillsammans med sin broder Carl Johan Frank och kommer fram till Boston i april 1903.

s.s. Ultonia

I Boston träffar han och gifter sig med Ella Mattsson (född 1884 i Bjärnum?) den 27 augusti 1904 i Boston, MA och får 2 barn tillsammans.De flyttar senare i livet tillbaka till Sverige och Sven Alfred avlider 22 oktober 1962 i Bjärnum. Hustrun Ella avlider 2 december 1966.

Mildred 9 månader gammal i Boston, USA.

I vuxen ålder träffar Mildred trädgårdsmästaren Torsten Oskar Andersson (född 1 december 1898 i Vittsjö) och de har lysning 17 ,24 samt 31 juli och vigdes borgerligt av A.B. Andreasson den 2 augusti 1927 i Norra Åkarp, Kristianstad.

Tillsammans fick de en dotter som heter Inger Kerstin Andersson och som föddes den 17 oktober 1928. Maken Torsten avled den 28 augusti 1942 i Vittsjö. Mildred gifter sig på nytt den 14 december 1946 med Sigvard Heribert Eliasson och bor då i Sölvesborg.

Vill du läsa mer om släkten så rekommenderar jag att använda denna länk

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *