MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Abbeville LA➜Galveston TX

Abbeville LA➜Galveston TX

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Vanan av att ha sol och minst +20 varje dag avbröts idag då det regnar en hel del och “bara” 15 grader varmt samt att vädertjänsten varnar för både häftigt regn och tornados så vi beslutar att avvakta bättre utsikter.

Men när klockan närmar sig 11:30 då tryter tålamodet, på med regnkläder och upp i sadeln annars kommer vi alltför sent till Galveston i Texas som är dagens mål.

Klicka på kartan för att zomma
Efter regn kommer sol 🙂

Vi tar oss ut från Abbeville i regn och tar väg 82 söderut via Perry och Esther för att komma så nära kustlinjen som möjligt. Strax efter att vi passerat Esther så slutar det regna och vi gör ett stopp för att dra av regnkläderna. Gör sedan ytterligare ett kort stopp i Creole för att köpa dricka och godis “down on the bayou”..

Kakmonster?
Creole

Sedan passerar vi Rockefeller Wildlife Refuge, Grand Chenier och kommer fram till Cameron där vi får stanna och invänta Holly Beach-färjan över floden.

Dave in action…
Vi kör ombord på färjan så vi slipper riskerar att bli uppätna…

Det är en väldig ström i floden och vi ser flera delfiner som leker i vattnet och simmar med båtar som passerar.

Kör av färjan och stannar för att ta det obligatoriska gränsfotot då vi nu lämnat Louisiana och kommit in i Texas.

Dave, Peter, Stefan, Jyrki, Bert Owen, Kjell, Rolf och Rickard.
Marina bakom kameran.

Passar på att tanka nu när vi kommit in i bensinens lågpris-stat och värmen stiger och vi njuter.

Passerar sedan över Sabine Lake Causeway Bridge och kör längs med vattnet och kommer in till Port Arthur som vi kör igenom. Tar av söderut i Winnie och kommer återigen till kustlinjen som vi följer på Goat Island, det blåser en hel del. Här är man ju van vid svåra stormar och höga vattennivåer så därför står alla husen på höga pelare flera meter över marknivån.

För att komma till Galveston den här vägen måste vi återigen ta en färja från Port Bolivar som tar oss över till Galveston Island där staden ligger.

klicka på bilderna för att zooma

Vi kommer fram till The Tremont House efter att ha kört 36 mil och det är sent, parkerar och checkar in och det här ser ju väldigt bra ut… dessutom är det 26 grader varmt 🙂

Rickard
Stora rejäla rum

Det dröjer inte länge förrän vi befinner oss i baren uppe på takterassen som är stor och med viss utsikt. Eftersom vi kom så sent till hotellet så blev det inget utforskande av Galveston vilket var lite synd.

Takterassen på The Tremont House
Utsikt från terassen.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *