MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Galveston ➜ Palacios, TX

Galveston ➜ Palacios, TX

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Florida ✔️, Alabama ✔️, Mississippi ✔️, Louisiana ✔️ och nu befinner vi oss i Texas❤️. Idag skall vi ta oss till det berömda, omtalade och anrika The Luther Hotel i Palacios där vi skall tillbringa ett par dagar över påsk, resvägen dit är tänkt med nedan rutt. Klickar du på kartan så kan du zooma ?

Första stoppet görs tidigt då vi behöver äta frukost innan vi drar vidare…

Dave (delvis), Rickard och Rolf

Vi fortsätter köra på Galveston Island utmed vattnet tills vi är tvungna att vika av inåt landet vid Surfside Beach och tar vägen via Freeport, Cedar Lane och Wadsworth.

Galveston Island

Det är varm och skönt även idag och alla njuter av körningen och ser fram emot ett par dagar på Luther Hotel. Ser fram emot detta gör även ägaren av hotellet Jack Findley som under påsk brukar arrangera just påskfirande och har gjort reklam för detta på skyltar i stan och på sin vägg i Facebook. Här tycker man det är kul när “Dave & the Swedish Invasion” deltar i firandet eftersom det inte är första gången.

När vi kommer till stadsgränsen så väntar sheriffen och hans “Deputy” på oss och vi hälsar och tar lite gruppfoto innan de ger oss eskort in till hotellet. Här kan man snacka om att göra entre i stor stil med en polisbil först i ledet med sirener på och en bakom “The Swedish Invasion”.

Deputy, Peter & The Sheriff
Sheriff, Marina & Deputy
Dave & The Swedish Invasion in town…
The Swedish Invasion is coming to town

Vi blir ledsagade ända fram till hotellet och lämnas över till hotellägaren av Sheriffen och sedan blir det en gruppbild innan Sheriffen och hans Deputy far vidare efter utfört uppdrag.

Kjell, Rickard, Jyrki, Sheriffen, Marina, Deputy, Stefan, Peter, BertOwen och Rolf
The Luther Hotel

Vi checkar in och ägaren Jack Findley tar emot oss med värme och stor generositet och vi känner oss riktigt varmt välkomna.

Jack och Rickard

Jag och Rickard får en lägenhet med 3 rum och kök på andra våningen med utsikt över stranden och Matagorda Bay. På det här hotellet har många berömda personer och storheter bott och man har varsamt bevarat den gamla stilen.

Kvällskymningen gör sitt intåg och ljuset är vackert över strandlinjen i Palacios.

Kvällen tillbringades med vänner i Palacios på en mexikansk restaurang

Mycket tid tillbringas på hotellets veranda som är den självklara samlingspunkten där vi sitter i gungstolar och pratar med övriga hotell gäster som bor här över påskhelgen samt andra som bara kommer hit och samtalar över en öl eller två samt röker en cigarr. Rickard pratar med borgmästaren då de båda är politiker… Det ordnas också med bord och stolar ute på gräsmattan inför själva påskfirandet och högtalare, gitarrer, mikrofoner och allt möjligt fixas innan det stora firandet. Några av oss åker och inhandlar öl av diverse märken som sedan förvaras i en jättestor kylbox fylld med is ute på verandan, helt utomordentligt bra… och den fylls på vid behov 🙂

På verandan samlas fler och fler människor och samtal och diskussioner frodas. Här finns också många musiker och sångare och vi njuter för fullt av denna fantastiska gemenskap som det bjuds på här på Luther Hotels fantastiska veranda. I princip “alla” från pastorn till borgmästaren var där och firade hotellets 115-års jubileum och det bjöds förutom musik på bl.a shrimp boil och andra godsaker i matväg.

En helt fantastisk påskhelg tar (tyvärr) sitt slut, jag hade personligen gärna stannat här mycket längre tillsammans med alla de trevliga och vänliga människor som vi hade nöjet att träffa och umgås med här.

Jyrki, Marina, Rickard, Peter, Stefan, Jack, BertOwen, Rolf, Kjell Och Dave
Jyrki, Marina, Rickard, Peter, Stefan , MaryBeth, BertOwen, Rolf, Randy, Kjell Och Dave

Förhoppningsvis får jag nöjet att återvända till detta underbara ställe, tack för denna gång ?

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Oh Kjell!!! Such wonderful memories and we can’t wait to see y’all all back at the Luther Hotel again! Thank you so much for coming to our wonderful State of Texas and spending time and HUGS with us all. Come back soon y’all are always welcome! Big HUGS – Marybeth & Randy

    1. Thank you Marybeth and Randy, IT was a great pleasure meeting all of you and longing back… I noticed your message about translation issues so I added a translation option to my blog. Multiple choices of language selection now available.
      Hugs to all of you guys.
      Kjell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *