MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Treat your mind and body

Treat your mind and body

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

2019-09-25

Varmt… Ligger vaken i natten med öppna fönster ut mot gatan i staden som aldrig sover. San Franciscos berömda “Cable Car” slamrar förbi uppför backen på Nob Hill där vi bor och renhållningsarbetarna tömmer sopkärlen klockan 04:30. Stirrar mot takfläkten som får jobba hårt i den varma natten och funderar på om jag orkar släpa mig ur sängen för att gå på toaletten. Det plingar till i mobilen att ett meddelande kommit.

En ny dag tar sin början…

Vi tar en promenad till CVS pharmacy för att inhandla ett par nya läsglasögon och på vägen in genom dörrarna möter vi en kvinna och en man som kommer springandes med famnarna fulla av varor, kassörerna lyckades inte slita alla varor från tjuvarna och de försvinner. Vi är lite mer ärliga och betalar för glasögonen och vandrar en bit till nedför Nob Hill för att äta frukost. Blir en härlig latte med en “frukostburgare” som består av skinka, omelett, sallad och lite rödlök som vi äter sittandes vid ett litet bord på trottoaren, jättegott. Förbi går en tjej (junkie) som ser ut att spana efter vad hon eventuellt kan stjäla men inser snabbt att inget finns att tillgå (eller så var det jag som såg respektingivande ut?)

Vi knallar tillbaka uppför backen till vårt hotell för att checka ut då vi skall byta till ett annat. Tänkte först att vi skulle gå dit men insåg snabbt att det inte var görligt eller lämpligt i att släpa på väskor i 32 graders värme. Så vi beställde en Uber som kom inom en minut och tog oss till La Luna Inn. Lämnade in väskorna och gick ner till Waterfront då vi tänkte att det fläktar väl åtminstone lite där och ger viss svalka.

På väg till San Franciscos “Waterfront”

Vi fortsätter vår promenad längs vattnet men värmen och törsten “tvingar” in oss i en butik för att köpa dricka.

Det fanns ett bra utbud på IPA men det fick bli kallt flaskvatten i nuläget. Vi kommer fram till Ghirardelli Chocolate and Ice factory och tittar på tillverkningen samt köpte en glass.

Nöjd Anna äter glass

Efter glassen går vi runt på Ghirardelli Plaza och kollar på butiker. Ganska ok ställe, noterade att puben har Oktoberfest den 5:e och då är vi ju tillbaka i stan igen?.

Vi går längst vattnet och det är grymt varmt när vi kommer fram till Hyde street pier där det ligger gamla fina båtar.

Vidare igen mot Fishermans wharf och det blir bara mer och mer människor som är ute och går…

Fishermans wharf

Kommer sedan fram till Pier 39 och här är det om möjligt ännu fler människor. Anser att både Fishermans och Pier 39 är lite överreklamerade och är riktiga turistfällor. Kanske jag hade ansett annat i en annan temperatur och att jag började bli både för varm och trött i ryggen.

Notera att sjölejonen konkurrerade med båtägarna om platser….

Det börjat bli dags att återvända tillbaka till hotellet och beslutar oss för att gå Lombard street hela vägen tillbaka då vårt hotell ligger på den gatan.

Lombard street
Lombard street

Många har säkert sett denna biten av sträckan på tv eller bio.

Lombard street

Kan ju nämnas att just den här sträckan där bilarna slingrar sig nedåt lätt och enkelt så är det inte lika lätt för fotgängaren på väg uppåt då densamma behöver använda 253 trappsteg? Efter en lång tröttsam vandring så är det verkligen dags för “Treat your mind and body” när vi slinker in på California Wine Merchant för lite vinprovning?.

Här blev vi sittandes en bra stund innan vi släpade oss vidare till hotellet och sedan avsluta dagen med liten indisk middag på kvällen. Roger and out…

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *