Övrigt och allmäntRosengrens hörna i Spanien

Med full fart in i 2024

Med full fart in i 2024

Loading

Ett år har passerat och man slutar aldrig att förundras över hur snabbt ett år kan passera. Vi ser tillbaka på 2023 med stor förnöjdsamhet och blickar nu framåt när vi befinner oss i nådens år 2024.

Citrusträden beskärs för att ge fortsatt goda skördar..

Våra citrusträd har beskurits för att ge fortsatt goda skördar under 2023/2024 och speciellt vårt apelsinträd har gett en fantastisk skörd, så här långt har det gett 170 apelsiner och det finns fortfarande cirka 60-70 kvar att plocka.

Citronträdet har gett en bättre skörd i år jämfört med säsongen 2022/2023 och vi hoppas att ansningen av det trädet skall ge ytterligare ökning av citroner.

Limeträdet som vi planterade i höstas har gett oss några lime denna säsong och vi funderar nu på att omplantera det från att stå i stor kruka till att planteras ner i marken för att ge det större förutsättningar att ge en större och rikligare skörd.

Ny espressomaskin och kaffekvarn

Kaffehörnan här i Spanien har uppgraderats med en ny liten och effektiv espressomaskin samt en rejäl kaffekvarn av gedigen tysk kvalitet där man har 40 olika malningsgrader för att exakt få till hur finmalt kaffe man vill ha. Märkbar skillnad på espresson beroende vilken malningsgrad man har på bönorna, det finns mycket att lära sig inom "barista-världen".

(Kaffehörnan i Sverige har också uppgraderats med en espressonmaskin av Italienskt märke)

Sedan tidigare har vi ändrat om design och inredning i samtliga rum i huset och nu har vi även uppgraderat duschrummet på bottenvåningen. Den gamla duschhörnan (bild 1) med draperi är nu ett minne blott och har ersatts med en ny duschplatta samt en ny duscharmatur med "vattenfall" och vanlig handdusch. Så nu är duschen både bredare och längre och med en glasvägg som har dubbeldörrar, ett riktigt lyft.

Vår nya spanska bil

Vi har också kompletterat Rosengrens hörna med en egen spanskregistrerad bil, vilket innebär att det i fortsättningen för vår del blir mera flyg än bilkörning till och från Spanien.

När en bil byter ägare i Sverige är det ju smidigt och enkelt att anmäla ägarbytet via app och webb, så enkelt och smidigt är det inte här i Spanien! Här är det byråkrati och papper som gäller och som skall hanteras, undertecknas och stämplas, och inte är det gratis heller som i Sverige, här kostar det tusentals kronor när bilen byter ägare...

Vi önskar alla ett fantastiskt 2024.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *