Platser och städer värda ett besökRosengrens hörna i Spanien

Girona – Katalonien

Girona – Katalonien

Loading

Girona är provinshuvudstad i provinsen som bär samma namn, staden byggdes främst av de gamla Romarna, Araber och Judar redan så tidigt som under 500-talet. Den här staden är väl värd ett besök för här finns mycket att se, speciellt i den gamla delen och de judiska kvarteren.

Vi har varit här två gånger och det kommer att bli fler besök, nu senast hade Anna bokat ett budgetboende som hette Pensió Borràs och som minst sagt låg mycket centralt i gamla stan.

En av Gironas trånga gränder där man faktiskt fick köra med bil (om man var boende vill säga)
Girona

Att hitta till boendet hade varit svårt utan guidning av gps:n då man skulle in med bilen i smala gränder som samtidigt var "gågator", jag var onekligen lite osäker på att man verkligen fick köra bil där men vi såg inga förbudsskyltar och litade på att gps:n hade rätt och att ingen polis skulle dyka upp och ge oss dryga böter. Att parkera vid boendet var inte möjligt men vi hittade trots allt parkering vid en liten park som låg några minuters promenad därifrån, dock fick man bara stå där i två timmar och kunde bara betala fram till klockan 20:00, nattetid var det gratis och betalningstid startade dagen efter igen klockan 08:30.

Det är ett absolut måste att vandra omkring i den gamla stan med sina vackra trånga gränder och beskåda fina gamla portar/dörrar och vackra balkonger på husen. En promenad utefter floden är också fint att göra och det vimlar av kaféer och serveringar i överflöd.

Ett tips på var man kan inta sin frukost är att besöka cykelkaféet "La Fabrica Girona" som drivs av den professionella cyklisten Christian och hans Amber från Kanada. Otroligt mysigt och fräckt kafé som man inte bör missa, ett extra plus är deras utsökta espresso gjorda på deras egna hemrostade bönor som de gör på sitt rosteri och kafé "Espresso Mafia", en espresso som kan mäta sig med mitt favoritkafé i Murcia som heter "Cafelab".

Samtliga foton tagna av Anna I Rosengren.

Om du gillar det här tipset så klicka gärna på "tumme upp" här nedanför 🙂

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *