Platser och städer värda ett besökRosengrens hörna i Spanien

Guadalest

Guadalest

Loading

En tur till Guadalest med våra vänner Roda och Svenne

Vägen upp och ner i bergen visade sig vara en dröm för en motorcyklist som gillar kurviga vägar, det här påminde om när vi körde i bergen på Korsika för ett antal år sedan. Klicka på kartan för att förstora så kan du i detalj se hur kurvigt det är!

Naturreservatet Fonts de l'Algar

Första stoppet blev i Fonts de l'Algar, ett bildskönt naturreservat med vattenfall, gångväg, badplatser och ett picknickområde.

MC museet i Vall de Guadalest

Museo Vehículos Históricos Vall de Guadalest

Vi stannade även till i Vall de Guadalest och gjorde ett besök på "Coleccion Vehiculos Historicos", ett museum med en mängd olika hojar som samtliga har renoverats av ägaren, kan rekommendera ett besök där om du nu råkar ha vägarna förbi 🙂

Svenne har två heliga dagar i veckan och det är tisdagar och fredagar, då skall det köras hoj och inget stoppar honom, han har ju pysslat med och kört hoj i hela sitt liv så han var en perfekt guide på museet eftersom han varit där flera gånger under de turer som han anordnar här i Spanien.

El Castell de Guadalest

Efter besöket på mc-museet så körde vi vidare mot målet "El Castell de Guadalest" men innan tog vi av och svängde ner till den stora dammen som man senare kan se även uppifrån kastellet. Här som på många andra ställen syns det tydligt hur lite vatten det är i dammarna och ger en bild på vattenbristen.

Efter det korta stoppet fortsatte vi uppåt på de kurviga vägarna fram till kastellet, nedan lite bilder därifrån.

Slutligen ett tips på något gott att dricka.

Crema de Nispero

En likör som inte finns någon annanstans att köpa än just här i Guadalest är "Crema de Nispero", den är gudomligt god och inte starkare än vin, rena godiset. Finns på flera ställen, bl.a vid MC museet, men är billigare uppe vid kastellet i en utav bodegorna som har den i flera storlekar. När man är säker på att man gillar denna dryck så finns den även på 3-liters flaska som är prisvärd.

Vad tyckte du om det här tipset på utflykt? Välj tumme här nedanför

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *