MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

From heat to cold

From heat to cold

Loading

Denna publicering uppdaterades den 15 maj, 2024

2019-09-27

Detta var dagen då vi tänkte köra lite mer raka vägen till Lake Tahoe, trodde vi ?

Översikt resväg

Lämnade hotellet för att käka frukost på vägen och det blev en sen sådan... Rusningstrafik i stan men gpsn räknade om till en smartare väg som undvek trafikstockningarna och tog oss via Napa city och ut mot vårt första etappmål, Sacramento Old Town. Blev mycket motorväg och raka sådana , frukosten intogs i Dixon på "Jack in the box", ingen 5 stjärnig frulle direkt. Anna frågade om de hade varmt te men de hade bara iste till hennes besvikelse. När vi suttit ned och ätit i kanske 5 minuter så kommer en dam fram och säger, jag stod i kön och hörde att du ville ha te så jag tog bilen och köpte det en bit bort?. Tänk vilka vänliga snälla människor det finns ändå☺️?.

Efter den trevliga upplevelsen kastade vi oss ut på highway igen för att komma till Sacramento Old Town. Kommer in via en härlig bropassage och försöker hitta en parkering.

Bron in till centrum

Vi snurrar runt som en bålgeting och hittar en parkering till slut och går omkring och inser att vi parkerade alltför långt från "old town" så vi gick tillbaka och tog hojen raka vägen in till gamla stan och nöjde oss med att köra omkring lite därinne...

Sacramento Old Town
På väg ut ur Sacramento

I gamla delen av Sacramento fanns det många mysiga villor. Sedan blev det highway, straight on... Lake Tahoe here we come?. Det här går fort tänkte vi nu när vi kör på raka highways ända tills bilden förändrades då vi började klättra högre och högre upp och det började bli kurvigare, något som väl ingen egentligen har något emot?. Det blev också en stor förändring temperaturmässigt, bra mycket kallare än den hetta vi hade lämnat i Napa valley.

På väg till Lake Tahoe, CA
Vi tog en genväg...

Vi körde inte direkt till hotellet utan tog en sväng först till Tahoe Keys vilket är byggt ungefär som i Dubai, den berömda palmen där alla har sjötomt. När man kör därinne så ser man ju inte husen från sjösidan utan gatusidan enbart. Man kan ju tänka sig vad husen kostar och det var inga pluttiga båtar de hade heller vid sina bryggor. Riktigt häftigt ställe...

Tahoe keys

Sedan var det dags att checka in på hotell, Basecamp Hotel. In med bagage och ut för att äta på ett BBQ joint och fota lite.

Husen hade lite alp-look över sig.
Lake Tahoe är också en alpin höjdare...
Uppe på den blå fyrkanten hade vi en jacuzzi?
Basecamps mysiga uteplats, på insidan spelade liveband.

Jättemysig uteplats där det var full servering på insidan med lokalt tillverkad bira och liveband som spelade?. Så mycket mera orkade vi inte denna dag dock tog vi en promenad ner till "beachen" innan vi knoppade efter att ha lämnat värmen och kört 33 mil från 0 meter över havet upp till 2253 meter och sedan till slutdestination.

Dela detta inlägg

1 kommentar

 1. När du e ute å kör. Hoppa över ölen Flat Tire o håll dig,
  Middle of the road.
  Du körde ju förbi där dom bor ?
  Sacramento.
  Ha de.
  Drive careful.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *