MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Lake Tahoe➜Yosemite➜El Portal

Lake Tahoe➜Yosemite➜El Portal

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

2019-09-28

Det är ganska kyligt ute, cirka 8 grader. Packar ihop våra grejor och lastar hojen för avfärd, väderleksrapporten för Lake Tahoe säger att det kan komma snö den kommande natten så det känns bra att lämna. Dock har vi tänkt att köra över Tioga passet in till Yosemite och kollar om passet är öppet.

Översikt resväg

Det är öppet och dagens resa kan påbörjas?. Vi kör upp till högre höjder och kör nerför höjder och stannar till för att kolla på utsikten, plötsligt kommer en man gående med hund, ryggsäck och liggunderlag mitt ute i ingenstans! Sedan kommer vi till Topaz lake, en vattenreservoar som ligger cirka 12 mil söder om Reno.

Dagen börjar bra
Topaz Lake
Topaz Lake

Efter att ha stoppat vid Topaz lake och haft en bensträckare kör vi vidare mot Mono lake och stannar till för att få en överblick av sjön som bildades för minst 760,000 år sedan och består av salt-soda vatten då det inte finns något utlopp. Här lever en sorts räka i detta vatten som anpassat sig. Vi var inte ensamma att kolla in platsen och det blåste hårt och varning utfärdades nere i dalen där vi skulle köra?

Mono Lake
Mono Lake

Det blåste riktigt ordentligt och man började känna sig lite nedkyld så det var lite jobbigt men vi trotsade detta och körde på till Mono city där vi tankade och beslöt att förstärka klädseln med underställ innan vi drog vidare för att ta oss upp till Tioga pass. I videon nedan kan man se de otroligt kraftiga uppvindar som förekom emellanåt.

Tioga Pass

Vi klättrar nu mot mycket höga höjder och det känns också på temperaturen, när vi kommer fram till entrén för Yosemite Nationalpark så är det kö. Att köra in med motorcykel kostar 25 dollar men när vi kommer fram till vakten så meddelar han att idag är det en gratisdag så det har vi tajmat bra?. Men om vi skall passera tillbaka så måste vi göra det före klockan 16:00 för då stänger de passet eftersom det väntas storm och snö men då vi skall köra genom hela Yosemite så är det bara att köra på.

Yosemite

Vi befinner oss nu på 3031 meter över havet när vi kör in på Yosemite’s fina vägar och natur. Inne i parken står bilar och camper’s lite överallt då det är fantastiska områden att vandra i. Vi själva stannar till vid ett berg som kallas “Lemberts Dome” och ser oss omkring. Om man tittar riktigt noga på detta berg så ser man till slut att det är människor som är däruppe och berget är så slätt att de har det besvärligt när de skall ner.

Yosemite Lembert Dome

Vi fortsätter på slingrande vägar och ser Half Dome sedan neråt i Yosemite för att komma till Yosemite Valley för att se Yosemite Falls och El Capitan.

En fantastisk vy och vi står och beundrar den vackra naturen och står Still och bara njuter.

Yosemite Valley
Yosemite valley

Efter denna naturupplevelse tar vi oss längre ner i Yosemite för att checka in på vårt hotell i El Portal som omringas av höga berg. Vi tar en promenad ner till Merced River och ser oss omkring.

Merced River
Merced river
Merced River
Merced river

Väderleksrapporter talar om annalkande storm och kvällshimlen ser orolig ut innan vi knoppar in för natten.

Risk för storm!

Vi har avverkat 33 mil på en höjd mellan 465 och 3034 meter.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *