Arabemiraten (AE)Resor

Dubai, 2007

Dubai, 2007

Loading

Denna publicering uppdaterades den 18 december, 2020

Det var inte med något större motstånd jag reste till Dubai i December månad, och att dessutom flyga med KLM i Business Class från Amsterdam med en Boeing 747 med allt vad det innebär så kan man inte klaga.

Varmt och skönt när man kommer fram och tillbringar några dagar på kontoret inne i den svala miljön, när man sticker ut näsan på utsidan får man passa sig för både solen och ibland den extrema värmen.

Bodde på ett ganska schysst hotell, kommer dock inte ihåg vad det hette men fint och lyxigt var det…

Hotellet

Julen är ju i antågande och man har pyntat ganska ordentligt, pepparkakshuset i foajén kunde man faktiskt gå in i så stort var det…

Burj Khalifa var inte färdigbyggt och högst upp på toppen stod en byggnadskran, tänk att sitta där en kilometer rakt upp i himlen och arbeta, där får man inte ha höjdskräck eller göra i byxan när blåsten tar tag i kranen.

Burj Khalia

Det byggs överallt och har nog aldrig sett så många byggkranar på samma gång någonstans i världen.

Ledig helg och passar på att besöka största shoppingen på den tiden och så många märkesaffärer så man blir yr, här fattas inga pengar…

Här ligger ju också en skidanläggning inomhus så det är bara att gå till skiduthyrningen och hyra utrustning vilket är ganska billigt.

Skiduthyrningen

Peak Performance har en konceptbutik bredvid uthyrningen. Välutrustad är det sedan bara att göra entré i skidbacken, häftigt värre, alltid -4 grader därinne. 400 meter backe med en 4-stols lift. Inte alls dyrt att tillbringa 12 timmar i backen, kostar cirka 350 kronor och då ingår all utrustning inklusive byxor och jacka. Kolla in www.skidxb.com

Alpina anläggningen

Efter skidåkningen blir det afterski, helt osannolikt, och har man lust och tid kvar på eftermiddagen kan man alltid lägga sig på beachen en stund.

Satt en stund vid ett shoppingcenter i utkanten av stan vid en konstgjord sjö och drack en kall bira och åt jättegoda oliver, köpte även en riktigt snygg skjorta i god kvalitet.

Konstgjord sjö

Att sitta ute hela natten är ju inga problem om man orkar i värmen… Var hemma hos en kollega som bodde i ett av de nybyggda områden med en ny konstgjord yachthamn och drack öl som man inte kan köpa hur som helst i detta land. Som boende i landet måste man ha licens/tillstånd för att kunna köpa alkohol vilket kollegan inte hade så han köpte det svart, hahaha.

Han bodde riktigt högt upp i byggnaden och att stå ute på balkongen kändes väl sådär…

Högt upp…

Men utsikten i nattmörkret kunde man verkligen inte klaga på…

Burj Al Arab Jumeirah

Efter en vecka i Dubai´s härliga värme drar vi vidare till Rom för att jobba där några dagar…

Hur det var i Rom kan du läsa här

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *