Frankrike (FR)Resor

Calvi, Korsika sep/okt 2018

Calvi, Korsika sep/okt 2018

Loading

Denna publicering uppdaterades den 18 december, 2020

Efter en skön sommar med en hel del segling så längtar vi återigen till Korsika och gör slag i saken och bokar 2 veckor i Calvi. Vi lämnar Sverige på eftermiddagen den 22 september och är som vanligt framme sen eftermiddag på hotellet som vi numera anser vara ett av våra andra hem. Installerar oss och tar som alltid en promenad till hamnstråket via trånga gränder med butiker och charmiga hus. Klicka på bild för förstoring.

Härliga balkonger nere vid hamnstråket

Vädret är som vanligt soligt och värmen är stabil. Att vara i Calvi innebär mycket promenerande till skillnad mot vad jag gör hemma i Sverige, klimatombyte är onekligen nyttigt för kropp och själ. Vattentemperaturen har också stabiliserat sig efter sommaren och vattnet har nu en temperatur som gör att även “badkrukan” kan tänka sig att bada, det är inte ofta det sker men nu hände det :-). Att ligga en stund på Calvis mycket långa beach med sin härliga vy med kastellet i blickpunkten och resten av Calvi och sitt vatten som skimrar i olika blåa nyanser kan göra vem som helst sjuk av längtan att flytta hit för alltid.

Fortfarande hittar vi lite mysiga ställen som vi inte varit på tidigare och då kan man inte motstå att besöka stället, exempelvis som den krogen som låg nere vid den gamla färjekajen…

En kvällspromenad är lika skönt som promerandet på dagen med den skillnaden att det är lite svalare och man inte blir svettig i solskenet.

Att vistas nere vid hamnstråket är lika trevligt dag som kväll, ett helt underbart “laid back” liv.

Det odlas ju en hel del goda vindruvor som resulterar i utmärkta viner. Under en av våra längsta promenader passerade vi många vinodlingar och med höga berg i bakgrunden som påminner om landskapet i Stellenbosch/Sydafrika.

Vinodling i bakgrunden och en kaktus

Ett exempel på att vara “laid back” är att ta oliver, skinka och annat gott plus en flaska vin och sätta sig i någon liten vik eller prång och njuta av livet.

Njuter…

Till freds med livet helt enkelt, något man önskar att alla kan få uppleva. Calvi vi återkommer snart igen, på återseende. Filmen nedan är en sammanfattning av våra 2 veckor.

2 veckor på 1 minut

Dela detta inlägg

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *