Italien (IT)Resor

Ski Dolomiti 2020

Ski Dolomiti 2020

Loading

Denna publicering uppdaterades den 18 december, 2020

I år återvände vi till Moena i Italien och till samma hotell (Hotel Al Parco) som vi bodde på för tre år sedan. Ett utmärkt hotell med spa och utsökta middagar varje kväll. Om detta kan du läsa här i mitt förra inlägg gällande Italien. På vägen ner genom Tyskland vid ett av våra mat och toa stopp så klappar någon mig på axeln, det var Sven och hans fru Marie, gamla vänner från Götene där jag var deras bröllopsfotograf. Har ju inte träffat dom på 10-15 års tid. Den här veckan stötte vi på varandra flera gånger :-). Precis som förra gången så kollade reseledaren varje morgon vilket skidområde som hade bäst väder och bussen tog oss dit.

Moena

Klicka på bilderna/miniatyrerna för att se “hela” bilden.

9 februari Ski area Alpe Lusia

En fantastisk första dag med skön skidåkning och blå himmel…

10 februari Val Di Fiemme / Obereggen-Latemar

Veckans enda dag då himlen inte var klarblå, stundtals körde man i nästan i blindo i molnen som låg runt topparna på bergen, som tur var fanns det avspärrningsnät vid sidan av backen så man fick lite guidning nedför berget. Dock var det klart och fint längre ner i backarna men blåsigt.

11 februari Alpe Cermis / Cavalese

Cermis

12 februari Alpe Lusia / Passo San Pellegrino

Onsdag är picknik dag på eftermiddagen och vi tog ett första åk på den sida vägen där pickniken skulle vara senare men det var rena skridskobanan så vi tog kabinen upp på berget som ligger på andra sidan vägen. Här var det väldigt fina förhållanden och bjöd på fantastisk åkning med massor av solsken. Sedan tog vi oss ner till pickniken där det bjöds på vin. öl, saft, frukt och godis samt god gemenskap.

San Pellegrino

13 februari Marmolada, Arabba & Canazei

Tre skidområden på samma dag, hur bra som helst. En av mina gamla chefer (Martin Nordblom) var i Arabba samtidigt men vi fick inte till någon gemensam fika…

Marmolada

14 februari Ape Cermis / Cavalese

Tillbaka till Cermis för andra gången denna veckan till Julias stora glädje då hon inte var med i Tisdags då hon istället träffade en kompis från Polen som för närvarande studerar i Italien, bara 8 mil från vårt hotell i Moena.

Anna beger sig ut på lite off-pist…
Själv kör jag lite “Saturday Night Fever” i off-pisten 🙂
Vi skrattade gott åt detta efteråt i liften…
Cermis

Kvällens smarriga desserter som avnjöts på hotellet…

15 februari Alpe Lusia

Sista dagen (lördag) hinner vi med en halvdags åkning i närmaste skidområdet innan det är dags att åka tillbaka till hotellet för att byta om och ta en dusch innan middag och hemfärden.

Alpe Lusia

Anna och Julia hann också med en liten promenad i gamla delen av Moena.

Bildspel (sammandrag)

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *