Rosengrens hörna i Spanien

Skaffa gasflaska (Butan / Propan) på rätt sätt

Skaffa gasflaska (Butan / Propan) på rätt sätt

Loading

Denna publicering uppdaterades den 23 augusti, 2023

Varför man skall skaffa en gasflaska på "rätt" sätt?

Man läser ofta på Facebook att folk söker efter en gasflaska till sin grill eller gaskamin. En del köper / säljer sina privat vilket inte är tillåtet då gasflaskan tillhör gasbolaget och att den som ursprungligen köpt och skaffat licens/avtal för densamma har undertecknat ett avtal.

Vad innebär då avtalet? Gasflaskan ägs av gasbolaget och får inte säljas vidare till annan privatperson. Gasbolaget, om jag förstått det rätt,  meddelar även brandkåren att du som köpt en flaska har densamma på din adress så att brandkåren vet (om en brand uppstår i din fastighet) att där finns en flaska förvarad.

Fördelen med ett gasavtal / licens är att brandkåren kan vidta försiktighetsåtgärder vid en brand samt att du eventuellt slipper problem med ditt försäkringsbolaget om du har ett gasavtal/licens, om en sådan saknas kan försäkringsbolaget sätta sig på tvären vid ersättningskrav.

Hur gör man då för att skaffa en gasflaska på "rätt" sätt?

Nedan beskriver hur man skaffar ett avtal och gasflaska hos Cepsa.

Så här gör man det för att följa regler och förordningar ! (OBS! klicka på länkarna för att få köranvisning i Google maps.)
 

1, Åk till Cepsa kontoret som finns på andra våningen hos Establecimientos Sanchez som ligger på Avenida Emilio Castelar 12 i San Pedro del Pinatar.

Här skriver du ett avtal med Cepsa och betalar en avgift på EUR 15 för flaskan och får ett kvitto samt en rekvisition för att bensinstationen skall lämna ut en ny flaska utan att du returnerar en tom likadan.

2. Åk därefter till macken Hermanos Navarro på Avenida Dr.Artero Guirao 2 i San Pedro del Pinatar (inte långt från rondellen där Lidl ligger) och lämna din rekvisition och du får en ny flaska fulltankad med butan som kostar cirka 18-19 EUR.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *