Kina (CN)Resor

Yuyan Garden, Shanghai Mars 2011

Yuyan Garden, Shanghai Mars 2011

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Tillbaka i Shanghai återigen, en storstad som på sätt och vis är lik New York med sina byggnader och ändå inte…(beroende på var man är någonstans i Shanghai). Här finns ju så mycket historia tillbaka i tiden som New York inte kan mäta sig med.

Bodde på Shanghai JC Mandarin som är ett 5-stjärnigt hotell och ligger på West Nanjing Road, ett riktigt bra hotell.

Jag och Ted nöjda med tillvaron…

Bara några dagar innan ankomst så drabbades ju Japan av en gigantisk tsunami som resulterade i härdsmältan på Fukushima i Japan den11 mars så det kändes väl “så där” att vara så nära olycksplatsen men arbetet tvingade bort de värsta tankarna…

Under de följande dagarna hade vi möten på kontoret med trevliga kollegor från Kina och Indien.

På kontoret med Toby Mathews (Indien), kinesisk kollega och jag

En av de lediga dagarna åkte vi till Yu Garden (Yuyan Garden) som är centralt belägen i gamla stan i Huangpu-distriktet. En park som anlades så tidigt som 1559 och var då en privat trädgård och räknas som den vackraste och mest kända i området. Anses idag vara en av de största sevärdheterna i Shanghai.

Klicka för att zooma

Tog en taxi dit och att kommunicera med en taxi-chaufför i Shanghai är näst intill hopplöst då de endast pratar kinesiska och det gäller att uttrycka sig klart och tydligt vart man skall åka.

Endast kinesiska gäller…

Men tydligen lyckades det trots språkförbistringar eftersom vi kom fram dit vi ville. Nedan ett bildspel från trädgården.

Om du åker till Shanghai så är denna trädgård värd ett besök.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *