MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Parker AZ-Barstow CA 2018

Parker AZ-Barstow CA 2018

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Det är dags att lämna Arizona och vi kör över Coloradofloden och därmed är vi inne i Kalifornien och tar det obligatoriska fotot vid statsgränsen 🙂

Dagens körning skall ta oss ut på Route 62 via Twentynine Palms och sedan vidare ut på klassiska Route 66 med Roy’s Motel & Café samt senare välkända Bagdad Café och slutligen Barstow.

Klicka på kartan för att zooma

Innan avfärd så behövs det tankas soppa och det ser väldigt krångligt ut, det sägs “it takes two for tango” men har aldrig hört och sett “it takes two for gasoline”, haha…

Jyrki och Dave kämpar på…

Vi färdas sedan genom ökenlandskapet i San Bernadino County på Route 62, det är varmt, +32 grader men värmen har vi vant oss vid nu och vi njuter av en del magiska vyer. Gör ett bensträckar-stopp när vi just svängt in på Twentynine Palms Highway.

Mojave-öknen

Jyrki har försett sig innan dagens avfärd med lite proteinrikt mellanmålsgodis…

 

Jyrkis mellanmål

Jyrki är ingen fegis som backar ur… är man norrlänning så är man och stoppar i sig av godiset. Sedan fortsätter färden mot Joshua Tree.

California state border – Joshua Tree

Efter en bensträckare vid avfarten till Joshua Tree fortsätter vi till Twentynine Palms och viker sedan av till höger och fortsätter i värmen. Här ligger en hel del, som det ser ut, helt övergivna hus utslängda i det torra landskapet. Amboy Road tar oss vidare mot Route 66 och nästa stopp blir vid Roy´s Motel & Cafe för lite dricka och glass.

 

Hon ingick tyvärr inte i vår grupp…

Uppställning för gruppfoto med Route 66 märket framför oss på vägen.

Rickard, Dave, Stefan, Peter, Kjell, Jyrki, BertOwen och Rolf Marina stod bakom kameran

Därefter fortsatte vi på gamla Route 66 som skulle ta oss resten av vägen till Barstow, och passerar Amboy kratern som är en utdöd vulkan och Mojave Trails National Monument, passerar Bagdad men det är inte här som det berömda cafeet ligger. Passerar även Klondike och Ludlow innan det blir ett stopp på välkända Bagdad Café för att kolla in hur det ser ut i verkligheten.

 

Det fanns andra som var där och som inte använde sig av hästkrafter utan en hel del pedalkraft… (fast han hade ju en liten hjälpmotor ifall pedalkraften sinade)

 

Hur mycket flaggor och dekaler som helst från jordens alla hörn fanns här…
Jyrki som är President i Svinkallt MC har varit här förut och passade på att sätta upp ett nytt fräscht märke på väggen.
Joshua Tree – Barstow

När vi väl kommit fram till hotellet så kastar vi in våra grejor på rummen och sedan kastar oss iväg till poolen och svalkar oss med kalla öl. Här åker skjortor och långbyxor av och ersätts med shorts och bar överkropp.

Rolf

Rolf han var så blek så hela fotot blev svartvitt… och Marina agerade städtant/poolstädare, dvs plockade tomglas och burkar. Sedan blir det kvällsmat på Los Domingos, men först mera kall öl.

Una Grande Negro Modelo
Guacamolen tillreds vid bordet
Stämningen är god

Mätta och nöjda med dagens körning kryper vi till kojs och ser fram emot nästa dags körning uppe i bergen, Angeles National Park.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *