MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Marfa, Fort Davis, El Paso, TX

Marfa, Fort Davis, El Paso, TX

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Den här dagen blir nog inte svettig då morgonen bjuder på svalka eller vad sägs om +5, hoppas kvicksilvret går upp under dagen! Vårt första etappmål idag är ett besök på Fort Davis under vår resa till El Paso.

Klicka för att zooma i nytt fönster

Fort Davis hade en viktig uppgift under perioden 1854 till 1891 då trupper var stationerade här (mestadels färgade och kallades av indianerna för “Buffalo soldiers”). Avsikten var att skydda emigranter, transportörer, diligenser och resande som tog vägen San Antonio – El Paso till bl.a guldfälten i Kalifornien. Det var indianstammarna Comanches och Apacher samt lösdrivande banditer som gjorde vägarna osäkra för de resande. Här stannar vi till för att lära oss lite historia om hur den sydvästra delen av Texas skyddades.

Fort Davis, Texas

Efter att ha inhämtat lite kunskap om denna plats och en del av USA’s historia så bestiger vi återigen våra järnhästar för att dra vidare mot El Paso.

Vi kör vid sidan av och delvis i Chihuahua öknen och stannar sedan till på en riktig sylta (McDonalds) för lite lunch i Van Horn. Efter denna lunch hade temperaturen orkat sig upp till +16 vilket innebar att t.o.m Peter behöll brallorna på, kors i taket ? Vidare ut på vår “trail” och hamnar senare i ett gudsförgätet litet ställe ute i ingenstans som hette Cornudas med en befolkning under 20 personer för att ta en liten bensträckare…

Van Horn – Cornudas

Vad vi missade var att det fanns en “Old West Town” här så den får det väl bli nästa gång man har vägarna förbi 🙂

Klara med Cornudas

Vi har en fin avslutande körning fram till El Paso där vi tar in på vårt hotell “Americas Best Value Inn – El Paso

Ankomst El Paso

Väl framme i El Paso tar vi en promenad för att leta upp lämpligt ställe att fukta våra ökentorra strupar och hittar ett lämpligt ställe… Dock tyckte inte 2 damer vi mötte att vi skulle gå åt det hållet p.g.a riskerna!

BertOwen håller en låg profil vid sidan om denna gigant… 🙂

Ägaren till Valentinas var en mycket pratglad herre som hade mängder av synpunkter på det mesta och uttryckte gärna vad han tyckte om den förda politiken i landet. Rickard som är lokalpolitiker hade en gyllene pratstund med denne man som var mycket trevlig och tillmötesgående.

Vi vandrade sedan vidare och hamnade vid Mexikanska gränsen och kollade. Vi lät bli att gå över då det inte är helt riskfritt då det mördas i runda tal cirka 10 personer i Juarez ?. Så vi nöjde oss med att kolla in de långa bilköerna som stod och väntade för att kunna passera gränspassagen på den Amerikanska sidan av Rio Grande. Det kändes som att det skulle vara bra mycket lugnare att fortsätta vår promenad i El Paso istället så vi letade oss vidare i stan för att se vad som kunde finnas. Det fanns en del ställen som inte såg ut ha öppnat ännu vilket inte passade oss så bra då vi kände att vi behövde lite mera fukt i strupen.

Under vårt letande passerade vi en hel del mural målningar vissa var ganska fina..

Som tur är så hittar vi ytterligare ett bra ställe för att vila benen och fukta strupen på som hette Park Tavern 🙂

Allt promenerande och öldrickande gör att hungern också gör sig påmind och vi slinker in på på en pizza joint med passande namn

Klockan hinner bli 21:30 och alla har tagit kväll. Cirka 42 mil blev det idag med underbar körning trots de blygsamma graderna men alla är nöjda och glada.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *