Övrigt och allmäntRosengrens hörna i Spanien

Husdrömmar och En plats i solen

Husdrömmar och En plats i solen

Loading

Denna publicering uppdaterades den 2 maj, 2023


Ibland blir det så mycket bättre om man är benägen att tänka om 


 OBS! Det här inlägget ses bäst med dator, på mobil kan det behövas att läsa/se inlägget i horisontellt läge.

Jag har under många år pratat om att man borde bo i ett varmare klimat på ålderns höst, d.v.s efter att man har gått i pension. Anna har tyckt detsamma och vi har pratat om att man borde kanske köpa något litet boende. Men allt eftersom tiden gått så har Anna pratat sig varm för att istället för att köpa något så är det nog bättre att hyra ett ställe. På så sätt kan man ju hyra på lite olika platser och man slipper dessutom att sköta och underhålla med allt vad  det innebär och hon fick mig på samma tankar...

Så vi gjorde äntligen slag i saken och hyrde ett fantastiskt boende i Mil Palmeras på Costa Blanca kusten i Spanien. Ett boende med stor balkong och en gigantisk takterass på 60 kvm.

Efter att ha bott här i mer än 40 dagar med mycket promenerande såg vi att det fanns ganska gott om bostäder som var till salu. Under några dagar så surfade vi runt på olika mäklares hemsidor och tittade på fina objekt och promenerade sedan till dessa för att titta hur det såg ut på utsidan och om området var trevligt. Vi var även på bokade visningar i Santa Pola och Las Flamencas... Hur kunde det bli så här? Anna blev mer och mer triggad och det hade ju inte jag något emot eftersom jag vill bo i Spanien under längre perioder.

Anna började intressera sig för ett ställe som vi ofta promenerade förbi och som var till salu. Överraskande så ringde hon på den och bokade visning och vi tittade på den men det var alltför mycket att göra med den bostaden så det blev, nej tack. Samtidigt hittade jag ett annat objekt som såg helt rätt ut, eller vad tycker ni om detta hus?

Hus med mur

Vi fick reda på den exakta adressen och promenerade dit för att titta, vi gick dit både två och tre gånger och blev mer och mer förtjusta över vad vi såg. Jämfört med vad vi tittat på tidigare så var det otroligt välskött och vi sa att det är antagligen lika välskött inne och då måste vi bara få se det. Objektet låg ute hos två olika mäklare vad vi kunde se och då vi tidigare varit i kontakt med Svensk Fastighetsförmedling så undrade vi om inte de kunde kontakta ägaren och övertyga dem om att även SvenskFast kunde få mäkla och därmed fixa en visning för oss.

SvenskFast lyckades få tag på ägaren vilket visade sig vara en tysk familj som ägt det sedan det byggdes 1999, de fixade detta på endast 4 dagar så vi kunde komma in i huset för visning.

Vi blev helt sålda och eftersom Anna fyller 60 och jag 70 (plus att vi har varit tillsammans i 25 år) i år så lade vi ett bud eftersom det eventuellt kunde bli en bra trippel-jubileumspresent och det blev en spännande väntan för att se vad säljaren skulle återkomma med för svar, typ ett motbud.

SvenskFast meddelade samma eftermiddag att säljaren hade fått budet men ville fundera över natten.

Dagen efter ringer SvenskFast och vi "slöpratar" lite om ditt och datt och mäklaren undrade vad vi hade för oss, jag svarade att vi tog det lugnt och njöt av sol och värme uppe på takterassen. Då säger hon att vi borde köpa lite Cava för säljaren hade accepterat vårt bud och kom inte med något motbud.NU HAR VI HUS I SPANIEN!

och vi som bara skulle hyra.... hahaha!


Vi har varit hos Notarius Publicus och lämnat fullmakt för vårt juridiska ombud här i Spanien och som skall hjälpa oss med att skaffa Nie-nummer (spanska "personnummer"), ordna med gravationsbevis, lagfart, kontrakt på el, vatten, försäkring, internet och annat som kan tänkas behövas.


♥  Det här huset är vårt fr.o.m 13 maj 

Huset är ett s.k "Town house" och består av 2 sovrum, 2 badrum, vardagsrum och ett fullt utrustat kök med tillhörande förrådsutrymme/tvättstuga. Det ligger på en solig hörntomt i syd och västläge som ger sol från morgon till kväll och på området finns ett fint poolområde.

Hus med mur
Hus med palmer
Hus med terass
Hus med terass
Bild över Riomar V

Huset ligger i ett område som heter Riomar V väldigt nära Rio Seco som slingrar sig ner genom en "grön" och mysig liten dalgång till Mil Palmeras beach. Kommer du med bil eller taxi så är adressen Calle Rio Guadiana 6, Pilar de la Horadada. Följ den röda linjen på kartan för att komma till vårt hus som är nr 12. Klickar du på kartan kommer du till Google maps och kan se läget i förhållande till stränder och annat.

Terassen

Terassen är L-formad och riktigt stor och här har vi två olika sorters palmer, ett apelsinträd med riktigt goda apelsiner och ett citronträd.

Terass
Terass
Terass

Uterum

Uterum
Uterum
Uterum
Uterum

Uterummet på bottenplan är precis som terassen L-formad och har dubbla skjutdörrar så man kan öppna och få en stor öppning på bägge sidor för att ytterligare öka känslan av att sitta ute.

Förrådsutrymme

Till vänster (bakom palmen) finns det ett förråd som är tillräckligt stort för att rymma både grill och trädgårdstolar samt cyklar.

Kök & Matplats

Matplats

När man kommer in i huset så har vi matbord till vänster (antingen kommer vi att måla det eller byta ut mot något snyggare och mer praktiskt).

Kök

När man ser kök och matplats tycker ju vi svenskar att det här var ju mycket 70-tal, men faktum är att för spanjorer är det här en exklusiv inredning då fur anses vara en "lyx" då det är en bristvara. Här gör vi nog på sikt en del förändringar, men det får "värka" fram så småningom vilka förändringar vi skall göra.

Grovkök

Grovkök

Till vänster om köket ligger "grovköket" med tvättmaskin vilket är bra för i många hus har man tvättmaskinen antingen i köket eller inne på toaletten på grund av platsbrist, så det här var riktigt bra.

Vardagsrum

Vardagsrum

Till höger när man kommer in har vi vardagsrumsdelen (vi kommer att måla om den ljust lilafärgade fondväggen), den vita soffan kommer troligen att flytta upp till den delvis inglasade balkongen på övervåningen. Istället tänker vi oss att ha en bäddbar hörnsoffa vilket kan vara bra om vi får många gäster samtidigt.

Vardagsrum och matplats

Bredvid trappan som går upp till övervåningen  finns ett litet förråd under trappan och till höger om förrådet en toalett med dusch.

Övervåning

Sovrum 1

Uppför den vackra trappan till övervåningen har vi bland annat ett "master bedroom", det enda vi tänker göra här är att måla om "fondväggen" samt byta gardiner.

Här uppe finns även sovrum nr 2 och rosa är väl inte direkt vår smak så här blir det till att måla och byta gardiner, för en annan innehavare än oss är det kanske ett perfekt "flickrum" med dessa färger.

På övervåningen har vi även toalett / badrum centralt beläget mellan de två sovrummen.

Balkong

Inglasad balkong

Här uppe på övervåningen har vi en delvis inglasad balkong med dubbla skjutdörrar, perfekt för att inta morgonfika i soluppgången (om man är så pass morgonpigg)

Utsikt från balkong

Utsikten från övervåningens balkong är riktigt trevlig, ofta i andra hus så har man ju utsikt mot ett väldigt närliggande hus så den här utsikten kan man ju inte klaga på. Här kommer det nog ofta att bli fika i soluppgång OCH solnedgång.

Poolområde

Poolområde

Denna trevliga pool som ligger strax utanför vårt hus kan vi nyttja hur mycket som helst om man inte "orkar" ta sig till beachen 🙂

Rio Seco

Rio Seco
Rio Seco
Rio Seco
Rio Seco

Rio Seco's dalgång ligger väldigt nära vårt hus och där är det jättefint att promenera. Antingen går man ner mot Mil Palmeras beach eller så följer man den inåt landet.

Det här mycket överraskande husköpet känner vi oss mycket nöjda med. Kommentera gärna här  nedanför vad du tycker, är detta "hiss eller diss"?

487

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *