MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

El Paso, TX ➜ Tombstone, AZ

El Paso, TX ➜ Tombstone, AZ

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

vvv

Resvägen, klicka för att zooma i nytt fönster
Utsikt från rummet

Morgonen bjuder på ganska behagliga 16 grader med en klarblå himmel när vi lämnar El Paso och letar oss ut ur staden för att sedan köra den kurviga El Paso Scenic Drive som går uppför berget Mt.Franklin där man får en överblick över staden och kan se in i Mexiko från denna utsiktsplats.

Utsikt över El Paso och ända in i Mexiko
Klicka på bilderna nedan för att förstora

Vi fortsatte sedan vidare någon timme via NM-20, 136 och 9 genom Doña Ana County och Luna County utmed Mexikanska gränsen och kommer fram till Borderland café i Columbus där byggnaden som innehåller caféet ursprungligen var en liten kyrka. Här får vi en välbehövlig bensträckare och tar lite att dricka och tar några foto på denna plats som känns lite “off”.

Borderland Café
Klicka på bilderna nedan för att se hel och större bild

Vi fortsätter vår färd genom Luna County och kommer sedan in i Grant County och därefter Hidalgo county, inte en byggnad så långt ögat kan nå…

Hidalgo County

Vi passerar White Place och sedan snabbt genom Animas…

Animas

När vi kommer fram till NM-80 svänger vi av till vänster och det bär av till Kenny som är ägaren till Rodeo Grocery and Café för att testa en hamburgare som Dave har suktat efter hela resan och som han påstår skall vara världens bästa hamburger!

Efter hamburgaren har vi siktet inställt på Tombstone i Arizona. Vi lämnar New Mexico och kommer in i Arizona och därmed Apachernas och Cochisernas territorier. Snart passerar vi Geronimo Surrender Monument.

Vi fortsätter på AZ-80 fram till Douglas, passerar och kommer sedan till Bisbee som också passeras.

Bisbee

Vi kommer in till Tombstone och letar upp vårt Hotel , checkar in och gör oss redo för att utforska staden där Wyatt Earp höll till.

Vi vandrar runt och finner ett och annat, mycket är ju inriktat på att mjölka oss turister så gott det går…

Till slut så hamnar vi på Big Nose Kate’s Saloon där vi började med att svalka oss med en liten öl 🙂

En liten öl 🙂

Maten var grymt god men karaoken brutalt dålig . Hon som serverade oss var en norska som fastnade här för 10-15 år sedan.

Pinsam karaoke…

Efter liten öl, god mat och pinsam karaoke kände vi att vi inte mäktade mer denna dag då vi kört cirka 45 mil där kvicksilvret som mest låg på 32 grader.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *