MC CRUISINGUSA (US on a motorcycle)

Del Rio ➜ Marfa, TX

Del Rio ➜ Marfa, TX

Loading

Denna publicering uppdaterades den 24 februari, 2023

Idag har vi tänkt oss att glida vidare till den lilla staden Marfa som ligger i Chihuahua-öknen, en plats där man väntade sig att en olje-boom skulle inträffa men som aldrig kom.

Klicka för att zooma

Vi tar oss ut ur Del Rio och kör mot LakeView för att sedan köra över bron för Rio Grande-floden. Till höger ser man utöver Amistad National Recreation Area.

Vi fortsätter på US-90 och kör genom Val Verde County, passerar Comstock för att sedan köra över Pecos River som ansluter till Rio Grande.

Pecos River

Kommer fram till en gudsförgäten plats som heter Langtry där det ser ut att finnas ett café där vi kanske kan få lite att dricka i värmen, det är närmare 30 grader…

Men det blev en besvikelse, människorna hade flytt från denna gudsförgätna plats…

Inget att göra åt det utan bara att hoppa upp i sadeln på järnhästen och fortsätta ritten till nästa möjliga vattenhål. Vi kommer in i Dryden Terell County.

Dryden Terell County

Här fanns heller inget vattenhål och vi fortsätter in i Sanderson Pecos County och passerar lilla “staden” Sanderson som inte är en stad direkt.

Sanderson Pecos County

Vi närmar oss Marathon och hoppet stiger då vi ser lite mer bebyggelse här ute i obygden.

När vi ser Oasis Café blir det tvärnit och alla kastar sig in för att släcka både törst och hunger som nu tilltagit rejält i styrka.

Oasis Café i Marathon

Ett mysigt litet ställe och helt rätt för cowboys som oss visade det sig…

Cowboys på Oasis Café
Dave ser ut att känna sig som hemma medan Rolf verkar undra var han har hamnat… hahaha

Efter fuktade strupar och välfyllda magar kunde vi återigen bestiga järnhästen och rida vidare på vår väg mot Marfa i ökenvärmen. Vi kör mil efter mil vid sidan av järnvägen och det passerar tågset som verkar vara kilometer-långa. När vi närmar oss Marfa befinner vi oss i Presidio county och det blir lite fler hus här och där fram tills att vi kommer in till den lilla staden.

Vi kommer fram till hotellet som ser väldigt trevligt ut och det besannas i trädgården och på insidan. Vi checkar in och damen vid incheckningsdisken tittar uppskattande och frågar sedan Rickard med lite lägre röst om hans pappa möjligen är singel och ute på den “öppna marknaden”, hahaha hon var inte blygsam…

Vi “relaxar” lite innan det blir dags för lite mat i restaurangen och det verkar vara “burgers” som gäller ikväll…

Dave, Stefan, BertOwen, Rickard, Peter, Rolf, Kjell, Jyrki & Marina
Burger och Coor är inte fel…

Sedan ut och hämta lite “frisk” varm ökenluft i lungorna innan det blir läggdags.

Imorgon blir det långkörning då vi skall till El Paso i New Mexico via Fort Davis.

Del Rio ➜ Marfa
“The Movie”

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *