Denna sida har uppdaterats den 30 oktober, 2024; CET 19:31
Reser till Singapore för tredje gången och flyger denna gång via Helsingfors med Finnair och bor sedan på Grand Mercure Singapore Roxy. Anländer i hyfsad tid på dagen och tar mig en promenad runtom i de närmaste kvarteren, det är otroligt varmt och solen bränner rakt genom skjortan och på fem minuter har man blivit genomsvett.
Passar på och handlar på Parkway Parade, ett köpcenter med många bra butiker, köpte mig en skjorta och två slipsar samt en riktigt kvalitativ "Cleaver" (kinesisk kockkniv) som jag tänkte ta med mig hem för att komplettera köksutrustningen.
För att någorlunda svalka av mig tar jag en promenad längs stranden på East Coast Park här kanske det fläktar lite svalare men märkte tyvärr ingen större skillnad då svetten fortsatte rinna utefter ryggen...
Efter en lång arbetsdag tillsammans med kollegor från Singapore (Chang Yi & Brian), Hong Kong (André) och Indien (Toby), sittandes i en "bunker" (kontoret har inga fönster!)
tog vi oss en sen eftermiddag en taxi till "Little India" och besökte Anjappar, en äkta Chettinaad Restaurang (Chettinaad är en region i Indien) för att äta en riktig god middag. Toby som är indier fick sköta beställningen så vi inte skulle få alltför kryddad mat. MEN snacka om kryddad mat, till och med Toby tyckte det var starkt trots att han sagt till om att maten bara skulle vara "medel"...jag kommer att tillbringa natten med att dricka hela tiden för att släcka den brand som uppstod. Mitt högröda ansiktsuttryck på fotot avspeglar ju lite hur het maten var.
Eftersläckning gjordes på en karaoke bar i samma kvarter som hotellet... Lyckades inget vidare... (dessutom så sjöng de så otroligt falskt att det var skönt att lämna stället...)
Mid-autumn festival (Moon festival) var i antågande... och det fanns massor av ljuslanternor "downtown". En kväll var extra trevlig då vi efter jobbet tog oss ner till Clarke Quay och Riverside Point. Här kan man snacka om nattliv, restauranger, pubar och klubbar i mängd.
Här åt vi god Indo-Kinesisk mat alldeles vid kanten av Singapore river.
Efter Clarke Quay så tog vi en taxi till det absolut "coolaste" stället i Singapore just då och är det väl fortfarande... Cé La Vi Restaurant and SkyBar som ligger bredvid poolen på 57:e våningen på Marina Bay Sands. Den längsta pool jag sett, fullt med folk i baren och på dansgolvet, pumpande musik och otrolig stämning.
-
Poolen i nattbelysning -
Utsikten från Pool & SkyBar
PS! Om man gillar shopping så är det en god idé att göra detta i just Little India och då skall man besöka Mustafa Centre för här fattas inget, finns det inte här så finns det garanterat inte i Singapore, här har jag genom åren köpt bl.a skjortor, t-shirts, klockor, guldörhängen och en trampcykel-MC till Rickard när han var liten...
Man skall heller inte missa Orchard Road med sina fina butiker (i en av dess butiker blev mitt kreditkort "skimmat" i början av 1990-talet och det handlades för över 50.000 kronor av någon i Singapore och som upptäcktes av kortbolaget då de efter min hemkomst såg att det hade handlats i både Singapore och Göteborg samma dag och vilket jag dock inte behövde betala...)
Du får gärna kommentera eller fråga något genom att skriva en kommentar i kommentarsfältet nedanför.